NordVPN gjennomgang

effektivitet
4, 5 av 5
Privat og sikkert pris
4, 5 av 5
$ 11, 95 / måned eller $ 83, 88 / år brukervennlighet
4, 5 av 5
Passer for mellombrukere Brukerstøtte
4, 5 av 5
chat, e-post

Rask oppsummering

Hvis du bare kan gjøre en ting for å øke sikkerheten din på nettet, vil jeg anbefale å bruke en VPN (“Virtual Private Network”). Med bare én app unngår du menneskeangrep-angrep, omgå sensur på nettet, hindrer sporing av annonsører, blir usynlig for hackere og NSA, og gleder deg over et bredere utvalg av strømmetjenester. NordVPN er en av de beste.

De tilbyr apper for Windows, Mac, Android (inkludert Android TV), iOS og Linux, og også nettleserutvidelser for Firefox og Chrome, slik at du kan bruke det overalt. Ett abonnement dekker opptil seks enheter og koster mindre enn andre sammenlignbare tjenester: $ 11, 95 / måned, $ 83, 88 / år, $ 95, 75 / 2 år, $ 107, 55 / 3 år. Hvis du betaler tre år i forveien, er den månedlige kostnaden bare $ 2, 99 / måned, noe som er ganske rimelig.

Du kan laste ned NordVPN fra utviklerens nettsted, eller (hvis du er Mac-bruker) fra Mac App Store. Jeg anbefaler at du laster ned fra utvikleren, ellers går du glipp av noen av de bedre funksjonene.

Det er ikke en prøveversjon, men Nord tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti i tilfelle det ikke passer deg. VPN-er er ikke perfekte, og det er ingen måte å absolutt sikre personvern på internett. Men de er en god første forsvarslinje mot de som vil spore din online oppførsel og spionere etter dataene dine.


Hva jeg liker
  • Flere funksjoner enn andre VPN-er
  • Utmerket personvern
  • Over 5000 servere i 60 land
  • Noen servere er ganske raske
  • Billigere enn lignende VPN-er
Det jeg ikke liker
  • Kan være vanskelig å finne en rask server
  • Støttesider er usammenhengende

NordVPN

Generell vurdering: 4, 5 av 5 Mac / PC / Mobile, $ 11, 95 per måned Besøk nettstedet

Rask navigering

// Hvorfor skal du stole på meg?
// NordVPN: Hva er det for deg?
// Grunner bak mine anmeldelser og rangeringer
// Alternativer til NordVPN
// Konklusjon

Hvorfor skal du stole på meg?

Jeg er Adrian Try, og jeg har brukt datamaskiner siden 80-tallet og internett siden 90-tallet. I løpet av den tiden har jeg sett sikkerhet, og spesielt online sikkerhet, bli et avgjørende spørsmål. Tiden for å forsvare deg er nå - ikke vent til etter at du er angrepet.

Jeg har satt opp og administrert et stort antall kontornettverk, en internettkafé og vårt eget hjemmenettverk. En VPN er et godt første forsvar mot trusler. Jeg har installert, testet og gjennomgått en rekke av dem, og veid testene og meningene fra bransjeeksperter. Jeg abonnerte på NordVPN og installerte den på min macOS High Sierra-baserte iMac.

NordVPN: Hva er det for deg?

NordVPN handler om å beskytte personvernet og sikkerheten din på nettet, og jeg vil liste opp funksjonene i de følgende fire seksjonene. I hvert underavsnitt skal jeg utforske hva appen tilbyr og deretter dele mitt personlige take.

1. Personvern gjennom online anonymitet

Du skjønner kanskje ikke hvor synlig du er når du er online, og sannsynligvis er du online 24/7. Det er verdt å tenke på. Når du kobler deg til nettsteder og sender informasjon, inneholder hver pakke din IP-adresse og systeminformasjon. Det har noen alvorlige implikasjoner:

  • Internett-leverandøren din kjenner (og logger) hvert nettsted du besøker. De kan til og med selge disse loggene (anonymisert) til tredjepart.
  • Hvert nettsted du besøker kan se din IP-adresse og systeminformasjon, og sannsynligvis samle den informasjonen.
  • Annonsører sporer og logger nettstedene du besøker, slik at de kan tilby deg mer relevante annonser. Det gjør Facebook også, selv om du ikke kom til disse nettstedene via Facebook-lenker.
  • Når du er på jobb, kan arbeidsgiveren din logge hvilke nettsteder du besøker og når.
  • Regjeringer og hackere kan spionere på tilkoblingene dine og logge dataene du overfører og mottar.

En VPN hjelper ved å gjøre deg anonym. I stedet for å kringkaste din egen IP-adresse, har du nå IP-adressen til VPN-serveren du har koblet til - akkurat som alle andre som bruker den. Du blir borte i mengden.

Ekte Internett-personvern er bare et klikk unna. NordVPN beskytter IP-adressen din og sørger for at ingen andre kan se hvilke nettsteder du besøker eller hvilke filer du laster ned.

Nå kan internettleverandøren din, nettstedene du besøker, og arbeidsgiveren din og regjeringen ikke lenger spore deg. Men VPN-tjenesten din kan det. Det gjør valget av en VPN-leverandør ekstremt viktig. Du må velge noen du kan stole på.

NordVPN vil tydeligvis at du skal stole på dem - de driver virksomheten på en måte som beskytter ditt privatliv. De vil ikke vite noe personlig om deg og fører ikke logger over nettstedene du besøker.

Vi lagrer ikke tilkoblingsstempler, øktinformasjon, brukt båndbredde, trafikkdata, IP-adresser eller andre data. Ingenting å lagre - ingenting å dele med noen.

De registrerer bare informasjonen de trenger for å tjene deg:

  • en e-postadresse,
  • betalingsdata (og du kan betale anonymt via Bitcoin og andre kryptovalutaer),
  • tidsstemplet for den siste økten (slik at de kan begrense deg til seks enheter som er tilkoblet når som helst),
  • e-post og chatter med kundeservice (som er lagret i to år med mindre du ber om at de fjerner dem før),
  • informasjonskapsler, som inkluderer analyse, henvisninger og standardspråk.

Du kan ha tillit til at personvernet ditt er trygt hos Nord. Som andre VPN-er sikrer de at din private informasjon ikke lekker gjennom sprekkene, og aktiverer DNS-lekkasjebeskyttelse som standard på alle plattformene deres. Og for ultimativ anonymitet, tilbyr de Onion via VPN.

Mitt personlige tak: Ingen kan garantere perfekt anonymitet på nettet, men VPN-programvare er et flott første skritt. Nord har veldig god personvernspraksis, og tilbyr betaling via cryptocurrency, aktiverer beskyttelse mot lekkasje av DNS og tilbyr løk over VPN for å sikre at din identitet og aktiviteter forblir privat.

2. Sikkerhet gjennom sterk kryptering

Internett-sikkerhet er alltid en viktig bekymring, spesielt hvis du er i et offentlig trådløst nettverk, si på en kaffebar.

  • Alle på det samme nettverket kan bruke programvare for pakkesnusing for å avskjære og logge dataene som sendes mellom deg og ruteren.
  • De kan også omdirigere deg til falske nettsteder der de kan stjele passord og kontoer.
  • Noen kan sette opp en falsk hotspot som ser ut som den hører til kaffebaren, og du kan ende opp med å sende dataene dine direkte til en hacker.

VPN-er kan forsvare seg mot denne typen angrep ved å opprette en sikker, kryptert tunnel mellom datamaskinen din og VPN-serveren. NordVPN bruker OpenVPN som standard, og du kan installere IKEv2 hvis du foretrekker det (det følger med Mac App Store-versjonen som standard).

Se for deg VPN som en hackesikker, kryptert tunnel for at online trafikk skal strømme. Ingen kan se gjennom tunnelen og få hendene på internettdataene dine. NordVPN gir deg trygghet hver gang du bruker offentlig Wi-Fi, får tilgang til personlige kontoer og arbeidskontoer på veien, eller vil beholde surfeloggen din for deg selv.

Kostnaden for denne sikkerheten er hastighet. For det første er det langsommere å kjøre trafikken gjennom VPN-serveren enn å få tilgang til internett direkte, spesielt hvis serveren er på den andre siden av verden. Og å legge til kryptering bremser det litt mer.

Hvor rask er NordVPN? Jeg kjørte den gjennom en serie tester to ganger, over to dager - først med Mac App Store-versjonen av Nord, og deretter med OpenVPN-versjonen lastet ned fra nettstedet.

Først testet jeg ubeskyttet hastighet.

Det var lignende den andre dagen: 87, 30 Mbps. Jeg koblet deretter til en NordVPN-server nær meg, i Australia.

Det er imponerende - det er ikke mye forskjell fra min ubeskyttede hastighet. Men resultatene var ikke så gode andre dagen: 44, 41 og 45, 29 Mbps på to forskjellige australske servere.

Serverne lenger bort var forståelig nok tregere. Jeg koblet til tre amerikanske servere og målte tre veldig forskjellige hastigheter: 33, 30, 10, 21 og 8, 96 Mbps.

Den raskeste av disse var bare 42% av min ubeskyttede hastighet, og de andre saktere igjen. Den andre dagen var det verre igjen: 15.95, 14.04 og 22.20 Mbps.

Deretter prøvde jeg noen britiske servere og målte enda lavere hastigheter: 11, 76, 7, 86 og 3, 91 Mbps.

Men ting så mer respektabelt ut den andre dagen: 20.99, 19.38 og 27.30 Mbps, selv om den første serveren jeg prøvde ikke fungerte i det hele tatt.

Det er mye variasjon, og ikke alle serverne var raske, men jeg fant lignende problemer med andre VPN-er. Kanskje resultatene til Nord er de minst konsistente, noe som gjør valg av en rask server ganske viktig. Dessverre inkluderer ikke Nord en innebygd hastighetstestfunksjon, så du må prøve dem en etter en. Med over 5000 servere, kan det ta en stund!

Jeg fortsatte å teste Nords hastighet (sammen med fem andre VPN-tjenester) i løpet av de neste ukene (inkludert etter at jeg hadde sortert internetthastigheten min), og fant at topphastighetene var raskere enn de fleste andre VPN-er, og gjennomsnittlige hastigheter saktere. Serverhastigheter er definitivt inkonsekvente. Den raskeste serveren oppnådde en nedlastingsfrekvens på 70, 22 Mbps, som er 90% av min normale (ubeskyttede) hastighet. Og gjennomsnittshastigheten på alle serverne jeg testet var 22, 75 Mbps.

Hvis du vil vade gjennom dem, er her resultatene fra hver hastighetstest jeg utførte:

Ubeskyttede hastigheter (ingen VPN)

  • 2019-04-15 11:33 am Ubeskyttet 78.64
  • 2019-04-15 11:34 am Ubeskyttet 76.78
  • 2019-04-17 9:42 am Ubeskyttet 85.74
  • 2019-04-17 9:43 am Ubeskyttet 87.30
  • 2019-04-23 20:13 Ubeskyttet 88.04

Australske servere (nærmest meg)

  • 2019-04-15 11:36 am Australia (Brisbane) 68, 18 (88%)
  • 2019-04-15 11:37 am Australia (Brisbane) 70, 22 (90%)
  • 2019-04-17 09:45 Australia (Brisbane) 44, 41 (51%)
  • 2019-04-17 09:47 Australia (Brisbane) 45, 29 (52%)
  • 2019-04-23 19:51 Australia (Brisbane) 40.05 (45%)
  • 2019-04-23 19:56 Australia (Sydney) 1, 68 (2%)
  • 2019-04-23 19:59 Australia (Melbourne) 23.65 (27%)

Amerikanske servere

  • 2019-04-15 11:40 AM 33, 30 AM (43%)
  • 2019-04-15 11:44 AM (Los Angeles) 10.21 (13%)
  • 2019-04-15 11:46 AM US (Cleveland) 8, 96 (12%)
  • 2019-04-17 09:49 USA (San Jose) 15, 95 (18%)
  • 2019-04-17 9:51 AM (Diamond Bar) 14.04 (16%)
  • 2019-04-17 09:54 USA (New York) 22, 20 (26%)
  • 2019-04-23 20:02 USA (San Francisco) 15.49 (18%)
  • 2019-04-23 20:03 USA (Los Angeles) 18.49 (21%)
  • 2019-04-23 20:06 USA (New York) 15.35 (18%)

Europeiske servere

  • 2019-04-16 11:49 Storbritannia (Manchester) 11, 76 (15%)
  • 2019-04-16 11:51 am UK (London) 7, 86 (10%)
  • 2019-04-16 11:54 am UK (London) 3, 91 (5%)
  • 2019-04-17 09:55 latensfeil i Storbritannia
  • 2019-04-17 09:58 Storbritannia (London) 20, 99 (24%)
  • 2019-04-17 10:00 am UK (London) 19.38 (22%)
  • 2019-04-17 10:03 UK (London) 27.30 (32%)
  • 2019-04-23 19:49 Serbia 10.80 (12%)
  • 2019-04-23 20:08 Storbritannia (Manchester) 14.31 (16%)
  • 2019-04-23 20:11 UK (London) 4, 96 (6%)

Den raskeste hastigheten var på en server nær meg (Brisbane), men den tregeste serveren var også i Australia. Mange av serverne som befinner seg i utlandet var ganske trege, men noen var overraskende raske. Med NordVPN vil du sannsynligvis finne en rask server, men det kan ta litt arbeid. Den gode nyheten er at jeg bare mottok en latensfeil i 26 hastighetstester, en meget høy vellykket tilkoblingsgrad på 96%.

Nord inkluderer flere funksjoner som forbedrer sikkerheten din. Den første er en kill switch som vil sperre internettilgang hvis du er koblet fra VPN. Den er aktivert som standard (vel, ikke App Store-versjonen), og i motsetning til andre VPN-er, lar den deg spesifisere hvilke apper som skal blokkeres når kill switch er aktivert.

I tilfelle VPN-tilkoblingen din faller, vil NordVPN Kill Switch automatisk blokkere enheten din eller avslutte visse programmer fra å få tilgang til Internett utenfor den sikre VPN-tunnelen.

Hvis du trenger et høyere sikkerhetsnivå, tilbyr Nord noe som andre leverandører ikke gjør: dobbelt VPN. Trafikken din vil passere gjennom to servere, så får dobbelt så mye kryptering for dobbelt sikkerhet. Men det kommer på bekostning av ytelsen.

Merk at dobbelt VPN (og ganske mange andre funksjoner) mangler i App Store-versjonen av NordVPN. Hvis du er Mac-bruker, anbefaler jeg på det sterkeste at du laster ned direkte fra Nords nettsted.

Og til slutt blokkerer Nords CyberSec mistenkelige nettsteder for å beskytte deg mot skadelig programvare, annonsører og andre trusler.

Cybersecurity kan virke veldig sammensatt, men NordVPN gjør det så enkelt som det blir. Avanserte teknologier beskytter internettaktiviteten din mot hackere og malware, beskytter deg på offentlige Wi-Fi-nettverk og til og med blokkerer irriterende annonser.

Mitt personlige tak : NordVPN vil gjøre deg sikrere på nettet. Dataene dine vil bli kryptert, og den unike måten kill-switch-en hennes fungerer, så vel som CyberSec-malware-blokkeringen, gir dem en fordel over andre VPN-er.

3. Få tilgang til nettsteder som har blitt blokkert lokalt

Du har ikke alltid åpen tilgang til internett - på noen steder kan det hende at du ikke får tilgang til nettstedene du vanligvis besøker. Skolen din eller arbeidsgiveren kan blokkere bestemte nettsteder, enten fordi de er upassende for barn eller arbeidsplassen, eller sjefen din er opptatt av at du vil kaste bort selskapets tid. Noen myndigheter sensurerer også innhold fra omverdenen. En VPN kan tunnelere gjennom disse blokkene.

Selvfølgelig kan det få konsekvenser hvis du blir fanget. Du kan miste jobben din eller motta straff fra myndighetene, så ta din egen vurderte beslutning.

Kina er det åpenbare eksemplet på et land som strengt blokkerer innhold fra omverdenen, og siden 2018 har de også oppdaget og sperret VPN-er, men ikke alltid med suksess. Siden 2019 har de begynt å fine enkeltpersoner som prøver å omgå disse tiltakene, ikke bare tjenesteleverandørene.

Mitt personlige tak : En VPN kan gi deg tilgang til nettstedene arbeidsgiver, utdanningsinstitusjon eller myndighet prøver å blokkere. Avhengig av omstendighetene dine, kan dette være veldig myndiggjørende. Men vær forsiktig når du bestemmer deg for å gjøre dette.

4. Få tilgang til strømmetjenester som er blokkert av leverandøren

Det er ikke bare arbeidsgiveren din eller regjeringen sensurerer nettstedene du kan komme til. Noen innholdsleverandører hindrer deg i å komme inn, spesielt strømming av innholdsleverandører som kan trenge å begrense tilgangen til brukere på et geografisk sted. Fordi en VPN kan få det til å se ut som om du er i et annet land, kan det gi deg tilgang til mer streaminginnhold.

Så Netflix prøver nå å blokkere VPN-er også. De gjør dette selv om du bruker en VPN for sikkerhetsformål i stedet for å se andre lands innhold. BBC iPlayer bruker lignende tiltak for å sikre at du er i Storbritannia før du kan se innholdet.

Så du trenger en VPN som kan få tilgang til disse nettstedene (og andre, som Hulu og Spotify). Hvor effektiv er NordVPN?

Med over 5000 servere i 60 land ser det absolutt lovende ut. Og de inkluderer en funksjon som heter SmartPlay, designet for å gi deg uanstrengt tilgang til 400 strømmetjenester.

SmartPlay-teknologien implementeres som standard på servernivå og kan nås ved hjelp av alle NordVPN-apper, så det er ingenting å konfigurere, oppdatere eller aktivere. Faktisk, når du kobler deg til en av serverne våre ved å bruke noen av appene våre, vil SmartPlay automatisk aktiveres, slik at du får tilgang til hvilket som helst sensurert nettsted eller medieinnhold uavhengig av hvor serveren du er koblet til.

Hvor bra fungerer det? Jeg ville finne ut av det, så jeg brukte “Quick Connect” for å koble meg til en lokal australsk server, og fikk tilgang til Netflix.

Hver amerikansk og britisk server jeg prøvde, koblet også til Netflix.

Jeg prøvde ni forskjellige servere totalt, og det fungerte hver gang.

  • * 2019-04-23 19:51 Serbia JA
  • 2019-04-23 19:53 Australia (Brisbane) JA
  • 2019-04-23 19:57 Australia (Sydney) JA
  • 2019-04-23 19:59 Australia (Melbourne) JA
  • 2019-04-23 20:02 USA (San Francisco) JA
  • 2019-04-23 20:04 USA (Los Angeles) JA
  • 2019-04-23 20:06 USA (New York) JA
  • 2019-04-23 20:09 UK (Manchester) JA
  • 2019-04-23 20:11 UK (London) JA

Ingen andre VPN-tjenester jeg prøvde hadde 100% suksessrate med Netflix. Nord imponerte meg. De britiske serverne var veldig suksessrike med å koble til BBC iPlayer, selv om en av mine tidlige tester mislyktes. Denne serveren må ha blitt identifisert som IP-adressen som tilhører et VPN.

I motsetning til ExpressVPN tilbyr Nord ikke delt tunneling. Det betyr at all trafikk trenger å gå gjennom VPN, og gjør det enda viktigere at serveren du velger får tilgang til alt streaminginnholdet ditt.

Endelig er det en annen fordel med å kunne få en IP-adresse fra et annet land: billige flybilletter. Reservasjonssentre og flyselskaper tilbyr forskjellige priser til forskjellige land, så bruk ExpressVPN for å finne den beste prisen.

Mitt personlige synspunkt : NordVPN kan få det til å se ut som om jeg er lokalisert i et av 60 land rundt om i verden, og åpner opp innhold som ellers kan ha blitt blokkert. I tillegg sikrer SmartPlay-funksjonen at jeg har en god opplevelse med streamingmedier. Jeg kunne få tilgang til Netflix og BBC iPlayer ved hjelp av tjenesten.

Årsaker bak mine anmeldelser og rangeringer

Effektivitet : 4, 5 stjerner. NordVPN tilbyr funksjoner som andre VPN ikke har, som dobbel VPN for ekstra sikkerhet og SmartPlay for tilkobling til strømmetjenester. Deres enorme antall servere er designet for å øke forbindelsen din ved å spre belastningen, men jeg har opplevd flere veldig tregere servere, og det er ingen enkel måte å identifisere de raske blant de 5000. Nord er veldig suksessfull med å streame Netflix-innhold, og den eneste VPN-tjenesten som oppnår 100% suksessrate i testene mine.

Pris : 4, 5 stjerner. Mens 11, 95 dollar i måneden ikke er mye billigere enn konkurrentene, synker prisen betydelig når du betaler flere år i forveien. Å betale tre år i forveien bringer for eksempel den månedlige kostnaden ned til bare 2, 99 dollar, noe som er mye billigere enn sammenlignbare tjenester. Men å betale så langt på forhånd er ganske forpliktelse.

Brukervennlighet : 4, 5 stjerner. NordVPNs grensesnitt fokuserer ikke på ren brukervennlighet som mange andre VPN-er. I stedet for en enkel bryter for å aktivere VPN, er Nords hovedgrensesnitt et kart. Appen inneholder velkomstfunksjoner, men de legger til litt mer kompleksitet og det kan ta tid å finne en rask server, spesielt siden Nord ikke inkluderer en hastighetstestfunksjon.

Støtte : 4, 5 stjerner. En popup-støtterute vises når du klikker på spørsmålstegnet nederst til høyre på Nord-nettstedet, og gir deg rask tilgang til et søkbart spørsmål.

Koblinger til tutorials og Nords blogg er tilgjengelige fra bunnen av nettstedet, og du kan få tilgang til kunnskapsbasen fra Hjelp-menyen på appen eller ved å navigere til Kontakt oss og deretter brukerstøtten på websiden. Alt dette føles litt usammenhengende - det er ingen side som inneholder alle støtteressursene. 24/7 chat og e-poststøtte er tilgjengelig, men det er ingen telefonsupport.

Alternativer til NordVPN

ExpressVPN (Windows, Mac, Android, iOS, Linux, router, fra $ 12, 95 / måned) er en rask og sikker VPN som kombinerer kraft med brukervennlighet og har en god oversikt over vellykket Netflix-tilgang. Et enkelt abonnement dekker alle enhetene dine. Det er ikke billig, men er en av de beste VPN-ene som er tilgjengelige. Les vår ExpressVPN-gjennomgang for mer informasjon eller denne sammenligningen: NordVPN vs ExpressVPN.

Astrill VPN (Windows, Mac, Android, iOS, Linux, router, fra $ 15, 90 / måned) er en enkel å konfigurere VPN-løsning med rimelig hurtighet. Les vår Astrill VPN-anmeldelse for mer informasjon.

Avast SecureLine VPN (Windows eller Mac $ 59.99 / år, iOS eller Android $ 19.99 / år, 5 enheter $$ 79.99 / år) er enkel å sette opp og enkel å bruke, inneholder de fleste av VPN-funksjonene du trenger, og etter min erfaring kan få tilgang Netflix, men ikke BBC iPlayer. Les Avast VPN-gjennomgangen for mer informasjon.

Konklusjon

NordVPN er en av de beste VPN-tjenestene jeg testet. Den har funksjoner som forbedrer personvernet og sikkerheten din, som dobbelt VPN, en konfigurerbar kill switch og en malware-blokkering. Med over 5000 servere i 60 land rundt om i verden (et faktum som fremheves av det kartbaserte grensesnittet), er de tydeligvis seriøse med å tilby en overlegen tjeneste. Og abonnementsprisen deres er rimeligere enn lignende VPN-er, spesielt hvis du betaler for to eller tre år i forveien.

Men noen av disse fordelene gjør også tjenesten litt vanskeligere å bruke. Tilleggsfunksjonene tilfører litt kompleksitet, og det enorme antallet servere kan gjøre det vanskeligere å finne en raskere. Til tross for dette er Nord etter min erfaring bedre enn andre VPN-er med å streame Netflix-innhold og var den eneste tjenesten jeg testet for å oppnå en 100% suksessrate.

Selv om Nord ikke tilbyr en gratis prøveperiode, gir deres 30-dagers pengene-tilbake-garanti deg en mulighet til å evaluere tjenesten før du fullstendig forplikter deg. Jeg anbefaler at du prøver det.

Få NordVPN

0/5 (0 Anmeldelser)

© Copyright 2022 | computer06.com