Avast SecureLine VPN-gjennomgang

effektivitet
3 av 5
Privat og sikker, dårlig streaming pris
4 av 5
20-80 dollar per år brukervennlighet
5 av 5
Enkel å bruke Brukerstøtte
4, 5 av 5
Kunnskapsbase, forum, nettform

Rask oppsummering

Har du noen gang følt at du blir overvåket eller fulgt? Eller lytter noen til telefonsamtalene dine? "Har vi en sikker linje?" Du har sikkert hørt det sagt hundre ganger i spionfilmer. Avast tilbyr deg en sikker linje til internett: Avast SecureLine VPN .

En VPN er et "virtuelt privat nettverk", og hjelper deg med å beskytte ditt personvern og forbedre sikkerheten din når du er online, så vel som tunnel gjennom til nettsteder som er blokkert. Avasts programvare prøver ikke å gjøre mer enn den trenger, og er rask, men ikke den raskeste. Det er enkelt å sette opp, selv om du aldri har brukt et VPN før.

Hvis du allerede bruker Avasts populære antivirusprodukt, kan det være lurt å være i familien når du velger VPN. Det er tilgjengelig for Mac, Windows, iOS og Android. Du kan beskytte opptil fem enheter for $ 79.99 / år, eller betale for en enhet av gangen ($ 59.99 / år for Mac eller Windows, $ 19.99 / år for iOS eller Android). Men hvis streaming av innhold fra Netflix eller andre steder er viktig for deg, kan du gi Avast en glipp.

VPN-er er ikke perfekte, og det er ingen måte å absolutt sikre personvern på internett. Men de er en god første forsvarslinje mot de som vil spore din online oppførsel og spionere etter dataene dine.


Hva jeg liker
  • Lett å bruke
  • Funksjonene du trenger
  • Servere over hele verden
  • Rimelig hastighet
Det jeg ikke liker
  • Ingen delt tunneling
  • Ingen valg av krypteringsprotokoller
  • Dårlig resultatstrømming fra Netflix og BBC

Avast SecureLine VPN

Generell vurdering: 4, 1 av 5 PC / Mac / Mobile, $ 5, 33 per måned Besøk nettstedet

Rask navigering

// Hvorfor skal du stole på meg?
// Avast SecureLine VPN: Hva er det for deg?
// Grunner bak mine anmeldelser og rangeringer
// Alternativer til Avast VPN
// Konklusjon

Hvorfor skal du stole på meg?

Jeg er Adrian Try, og jeg har brukt datamaskiner siden 80-tallet og internett siden 90-tallet. Jeg har vært en IT-sjef og teknisk support fyr, og vet viktigheten av å bruke og oppmuntre til sikker internettpraksis.

Jeg har brukt en rekke applikasjoner med ekstern tilgang gjennom årene. I en jobb brukte vi GoToMyPC for å oppdatere kontaktdatabasen vår på hovedkontorets server, og som frilanser har jeg brukt en rekke mobile løsninger for å få tilgang til iMac min når jeg er ute og går.

Jeg er kjent med Avast, etter å ha brukt og anbefalt antivirusprogrammet i mange år, og gjør det til min virksomhet å holde seg oppdatert med den beste sikkerhetspraksisen og løsningen. Jeg lastet ned og testet Avast SecureLine VPN grundig, og undersøkte tester og meninger fra bransjeeksperter.

Avast SecureLine VPN: Hva er det for deg?

Avast SecureLine VPN handler om å beskytte ditt privatliv og sikkerhet på nettet, og jeg vil liste opp funksjonene i de følgende fire seksjonene. I hvert underavsnitt skal jeg utforske hva appen tilbyr og deretter dele mitt personlige take.

1. Personvern gjennom online anonymitet

Føler du at du blir overvåket eller fulgt? Du er. Når du surfer på internett, sendes din IP-adresse og systeminformasjon sammen med hver pakke. Det betyr:

  • Internett-leverandøren din kjenner (og logger) alle nettsteder du besøker. De kan selge disse loggene (anonymisert) til tredjepart.
  • Hvert nettsted du besøker kan se din IP-adresse og systeminformasjon, og sannsynligvis samle den informasjonen.
  • Annonsører sporer og logger nettstedene du besøker, slik at de kan tilby deg mer relevante annonser. Det gjør Facebook også, selv om du ikke kom til disse nettstedene via en Facebook-kobling.
  • Regjeringer og hackere kan spionere på tilkoblingene dine og logge dataene du overfører og mottar.
  • På arbeidsplassen din kan arbeidsgiveren din logge hvilke nettsteder du besøker og når.

En VPN kan hjelpe ved å gjøre deg anonym. Det er fordi den elektroniske trafikken din ikke lenger vil ha din egen IP-adresse, men nettverket du er koblet til. Alle andre som er koblet til den serveren har samme IP-adresse, så du går deg vill i mengden. Du gjemmer effektivt identiteten din bak nettverket, og er blitt ikke sporbar. I hvert fall i teorien.

Du bør ikke måtte bekymre deg for arbeidsgivere, annonsører, myndigheter eller din egen ISP-snooping om det du gjør på nettet. Så ikke. Bare trykk på en bryter, og online-aktivitetene dine er gjemt.

Problemet er at nå kan VPN-tjenesten din se IP-adressen din, systeminformasjonen og trafikken, og kan (i teorien) logge den. Det betyr at hvis personvern er viktig for deg, må du gjøre lekser før du velger en VPN-tjeneste. Sjekk personvernreglene deres, om de fører logger, og om de har en historie med overlevering av brukerdata til lovhåndhevelse.

Avast SecureLine VPN fører ikke logger over dataene du sender og mottar online. Det er en god ting. Men de fører logger over forbindelsene dine til tjenesten deres: når du kobler til og kobler fra, og hvor mye data du har sendt og mottatt. De er ikke alene om dette og sletter loggene hver 30. dag.

Vi lagrer et tidsstempel og IP-adresse når du kobler til og kobler fra til VPN-tjenesten vår, mengden data som er overført (opp- og nedlasting) under økten, sammen med IP-adressen til den individuelle VPN-serveren som brukes av deg.

Noen konkurrenter fører ikke noen logger i det hele tatt, noe som kan passe deg bedre hvis personvern er din største bekymring.

Bransjeeksperter har testet for “DNS-lekkasjer”, der noe av din identifiserbare informasjon fremdeles kan falle gjennom sprekkene. Generelt har disse testene ikke indikert noen lekkasjer i Avast SecureLine.

En annen måte du kan identifiseres på er gjennom dine økonomiske transaksjoner med VPN-tjenesten din. Noen tjenester lar deg betale med Bitcoin, og på den måten har de absolutt ingen måte å identifisere deg på. Avast gjør ikke dette. Betaling må skje med BPAY, kreditt- / debetkort eller PayPal.

Mitt personlige tak: Det er aldri en garanti for perfekt anonymitet, men Avast gjør en ganske god jobb med å beskytte ditt personvern på nettet. Hvis online anonymitet er din absolutte prioritet, må du se etter en tjeneste som ikke fører logger og tillater betaling via Bitcoin. Men Avast gir personvern tilstrekkelig for de fleste brukere.

2. Sikkerhet gjennom sterk kryptering

Den sporbare informasjonen som vanlig surfing sender, er ikke bare en trussel mot personvernet ditt, men også sikkerheten din, spesielt i visse situasjoner:

  • På et offentlig trådløst nettverk, f.eks. På en kaffebar, kan alle andre i det nettverket med riktig programvare (for pakkesniffing) avskjære og logge dataene som sendes mellom deg og den offentlige ruteren.
  • Kaféen har kanskje ikke engang wifi, men en hacker kan sette opp en falsk hotspot for å få deg til å tro at det gjør det. Du ender opp med å sende dataene dine direkte til hackeren.
  • I disse tilfellene ser de ikke bare dataene dine - de kan også omdirigere deg til falske nettsteder der de kan stjele kontoene og passordene dine.

En VPN er et effektivt forsvar mot denne typen angrep. Regjeringer, militæret og store selskaper har brukt dem som en sikkerhetsløsning i flere tiår.

De oppnår dette ved å lage en sikker, kryptert tunnel mellom datamaskinen og VPN-serveren. Avast SecureLine VPN tilbyr brukere sterk kryptering og ganske god sikkerhet generelt. I motsetning til noen VPN-er, tilbyr den imidlertid ikke et valg av krypteringsprotokoller.

Kostnaden for denne sikkerheten er hastighet. For det første er det langsommere å kjøre trafikken gjennom VPN-serveren enn å få tilgang til Internett direkte. Og å legge til kryptering bremser det litt mer. Noen VPN-er håndterer dette ganske bra, mens andre reduserer trafikken betydelig. Jeg har hørt at Avasts VPN er rimelig rask, men ikke den raskeste, så jeg bestemte meg for å teste den.

Før jeg installerte og aktiverte programvaren, testet jeg internetthastigheten min. Hvis du ikke er imponert, bor jeg i en del av Australia som ikke er så rask, og sønnen min spilte på den tiden. (Testen jeg kjørte mens han fortsatt var på skolen, var dobbelt så rask.)

Når jeg var koblet til en av Avast SecureLines australske servere (ifølge Avast, min “optimale server”), la jeg merke til en betydelig nedgang.

Det var enda tregere å koble til en utenlandsk server. Når jeg koblet til Avasts Atlanta-server, var ping- og opplastningshastighetene betydelig saktere.

Hastigheten min gjennom en London-server var litt tregere igjen.

Min erfaring er at nedlastingshastigheter kan være 50-75% av ubeskyttede hastigheter. Selv om det er ganske typisk, er det raskere VPN-er der ute.

Hvis sikkerhet er din prioritet, tilbyr Avast en funksjon som ikke alle tjenester gjør: en kill switch. Hvis du uventet kobles fra VPN-en din, kan SecureLine sperre all internettilgang til du kobler til igjen. Denne funksjonen er slått av som standard, men er enkel å aktivere i innstillingene.

Jeg fortsatte å teste Avasts hastighet (sammen med fem andre VPN-tjenester) i løpet av de neste ukene (inkludert etter at jeg hadde sortert internetthastigheten min), og fant Avasts hastigheter midt i området. Den raskeste hastigheten jeg oppnådde da jeg var tilkoblet, var 62, 04 Mbps, som var høye 80% av min normale (ubeskyttede) hastighet. Gjennomsnittet av alle serverne jeg testet var 29, 85 Mbps. Hvis du vil vade gjennom dem, er her resultatene fra hver hastighetstest jeg utførte:

Ubeskyttede hastigheter (ingen VPN)

  • 2019-04-05 16:55 Ubeskyttet 20.30
  • 2019-04-24 15:49 Ubeskyttet 69.88
  • 2019-04-24 15:50 Ubeskyttet 67.63
  • 2019-04-24 16:21 Ubeskyttet 74.04
  • 2019-04-24 16.31 Ubeskyttet 97.86

Australske servere (nærmest meg)

  • 2019-04-05 16:57 Australia (Melbourne) 14, 88 (73%)
  • 2019-04-05 16:59 Australia (Melbourne) 12.01 (59%)
  • 2019-04-24 15:52 Australia (Melbourne) 62.04 (80%)
  • 2019-04-24 15:56 Australia (Melbourne) 35, 22 (46%)
  • 2019-04-24 16:20 Australia (Melbourne) 51, 51 (67%)

Amerikanske servere

  • 2019-04-05 17:01 USA (Atlanta) 10.51 (52%)
  • 2019-04-24 16:01 USA (Gotham City) 36, 27 (47%)
  • 2019-04-24 16:05 USA (Miami) 16.62 (21%)
  • 2019-04-24 16:07 USA (New York) 10.26 (13%)
  • 2019-04-24 16:08 USA (Atlanta) 16.55 (21%)
  • 2019-04-24 16:11 USA (Los Angeles) 42.47 (55%)
  • 2019-04-24 16:13 USA (Washington) 29.36 (38%)

Europeiske servere

  • 2019-04-05 17:05 Storbritannia (London) 10.70 (53%)
  • 2019-04-05 17:08 Storbritannia (Wonderland) 5, 80 (29%)
  • 2019-04-24 15:59 Storbritannia (Wonderland) 11.12 (14%)
  • 2019-04-24 16:14 Storbritannia (Glasgow) 25, 26 (33%)
  • 2019-04-24 16:17 Storbritannia (London) 21.48 (28%)

Legg merke til at de raskeste hastighetene var på de australske serverne nærmest meg, selv om jeg hadde ett godt resultat på en Los Angeles-server på den andre siden av verden. Resultatene dine vil variere fra mine, avhengig av hvor du er i verden.

Til slutt, mens en VPN kan beskytte deg mot ondsinnede filer, ble jeg overrasket over å oppdage at en anmelder oppdaget noe adware i Avast SecureLine VPN-programvaren. Så jeg skannet installasjonsprogrammet på iMacen min med Bitdefender Virus Scanner, og bekreftet at den riktignok inneholder adware. Jeg skulle nok ikke være overrasket - jeg husker at gratisversjonen av Avast Antivirus ble ad-støttet. Ikke ideell i en app designet for å gjøre deg tryggere!

Mitt personlige tak : Avast SecureLine VST vil gjøre deg sikrere på nettet. Andre VST-er kan tilby litt mer sikkerhet gjennom tilleggsfunksjoner og alternativer, og Avasts inkludering av adware er skuffende.

3. Få tilgang til nettsteder som har blitt blokkert lokalt

Bedrifter, skoler og myndigheter kan begrense tilgangen til nettstedene du kan besøke. For eksempel kan en virksomhet blokkere tilgang til Facebook, slik at du ikke kaster bort arbeidstiden din der, og noen myndigheter kan sensurere innhold fra omverdenen. En VPN kan tunnelere gjennom disse blokkene.

Rekk opp hånden hvis du elsker sensur! Trodde det. Vi får deg rundt innholdsblokker, slik at du kan lese, se og engasjere deg med alt du finner på nettet - uansett hvor det er fra.

Men gjør det på egen risiko. Å bruke Avast SecureLine for å omgå arbeidsgiverfiltrene mens du er på jobb kan koste deg jobben din, og det å omgå et lands internetsensur kan havne i varmt vann. I 2018 begynte for eksempel Kina å identifisere og sperre VPN-er - kaller det Great Firewall of China - og i 2019 har de begynt å fine personer som omgår disse tiltakene, ikke bare tjenesteleverandørene.

Mitt personlige tak : En VPN kan gi deg tilgang til nettstedene arbeidsgiver, utdanningsinstitusjon eller myndighet prøver å blokkere. Vær forsiktig når du bestemmer deg for å gjøre dette.

4. Få tilgang til strømmetjenester som er blokkert av leverandøren

Noe blokkering kommer på den andre siden av forbindelsen, spesielt når tjenesteleverandører ønsker å begrense innhold for begrensede geografiske regioner. Avast SecureLine kan også hjelpe her ved å la deg bestemme hvilket land det ser ut som du er i.

Vi vil komme nærmere inn på dette i en egen artikkel, men Netflix og andre leverandører av streaminginnhold tilbyr ikke alle show og filmer i alle land, ikke på grunn av deres egne agendaer, men på grunn av rettighetshaverne. En show-distributør kan ha gitt ett nettverk eksklusive rettigheter i et bestemt land, så de kan ikke selge Netflix rettighetene for å vise det der også. Netflix er forpliktet til å sperre den for noen i landet.

En VPN kan tillate deg å velge hvilket land det ser ut du er i, noe som kan hjelpe deg med å omgå Netflix filter. Så siden januar 2016 har de prøvd proaktivt å blokkere VPN-er, og har hatt en god del suksess.

Dette er en bekymring - ikke bare hvis du vil ha tilgang til et annet lands show, men selv om du bare bruker en VPN for å forbedre sikkerheten. Netflix vil prøve å blokkere all VPN-trafikk, selv om du bare vil ha tilgang til lokale show. Når du bruker Avast SecureLine, må Netflix-innholdet ditt også gå gjennom VPN. Andre VPN-løsninger gir noe som kalles “delt tunneling”, der du kan bestemme hvilken trafikk som går gjennom VPN og hva som ikke gjør det.

Så du trenger en VPN som kan få tilgang til strømmetjenestene du bruker, som Netflix, Hulu, Spotify og BBC. Hvor effektiv er Avast Secureline? Det er ikke dårlig, men ikke det beste. Den har servere i mange land, men bare fire er “optimalisert for strømming” —en i Storbritannia, tre i USA.

Jeg testet om jeg kunne få tilgang til Netflix og BBC iPlayer (som bare er tilgjengelig i Storbritannia) mens Avast SecureLine VPN var aktivert.

Streaming av innhold fra Netflix

Legg merke til de forskjellige rangeringene for “The Highwaymen”, avhengig av hvor serveren jeg hadde hatt tilgang til. Du kan oppleve at Netflix sperrer deg fra en bestemt server. Bare prøv en annen til du lykkes.

Dessverre hadde jeg ikke så stor suksess med å strømme innhold fra Netflix. Jeg prøvde åtte servere tilfeldig, og bare en (i Glasgow) var vellykket.

Tilfeldige servere

  • 2019-04-24 15:53 ​​Australia (Melbourne) NO
  • 2019-04-24 15:56 Australia (Melbourne) NO
  • 2019-04-24 16:09 USA (Atlanta) NO
  • 2019-04-24 16:11 USA (Los Angeles) NO
  • 2019-04-24 16:13 USA (Washington) NO
  • 2019-04-24 16:15 UK (Glasgow) JA
  • 2019-04-24 16:18 UK (London) NO
  • 2019-04-24 16:20 Australia (Melbourne) NO

Det var da jeg la merke til at Avast tilbyr fire spesielle servere som er optimalisert for streaming. Sikkert vil jeg ha mer suksess med dem.

Dessverre ikke. Hver optimaliserte server mislyktes.

  • 2019-04-24 15:59 UK (Wonderland) NO
  • 2019-04-24 16:03 USA (Gotham City) NO
  • 2019-04-24 16:05 USA (Miami) NO
  • 2019-04-24 16:07 USA (New York) NO

Én server av tolv er en suksessrate på 8%, en spektakulær feil. Som et resultat kan jeg ikke anbefale Avast SecureLine for Netflix-visning. I testene mine fant jeg at det langt på vei hadde de dårligste resultatene. For å sammenligne hadde NordVPN 100% suksessrate, og Astrill VPN var ikke langt etter, med 83%.

Streaming av innhold fra BBC iPlayer

Dessverre hadde jeg en lignende mangel på suksess da jeg streamet fra BBC.

Jeg prøvde alle de tre serverne i Storbritannia, men hadde bare suksess med en.

  • 2019-04-24 15:59 UK (Wonderland) NO
  • 2019-04-24 16:16 Storbritannia (Glasgow) JA
  • 2019-04-24 16:18 UK (London) NO

Andre VPN-er har mer suksess. Eksempelvis hadde ExpressVPN, NordVPN og PureVPN 100% suksessrate.

Streaming av innhold er ikke den eneste fordelen du får når du bruker en VPN for å se ut til at du er i et annet land. Du kan også bruke dem til å spare penger når du kjøper billetter. Det er spesielt nyttig når du flyr - reservasjonssentre og flyselskaper tilbyr forskjellige priser til forskjellige land.

Mitt personlige synspunkt: Jeg vil ikke være nødt til å slå av VPN-en og gå på akkord med sikkerheten min hver gang jeg ser Netflix, men det er dessverre akkurat det jeg måtte gjøre når jeg bruker Avast SecureLine. Er du nysgjerrig på hvilken VPN som er best for Netflix? Les deretter hele anmeldelsen vår. Så var glad for å se at jeg fremdeles får tilgang til den. Jeg skulle ønske at det ble tilbudt flere “streamingoptimaliserte” servere og at jeg hadde større hell med tilgang til BBCs innhold.

Årsaker bak mine anmeldelser og rangeringer

Effektivitet : 3 stjerner. Avast inkluderer de viktigste funksjonene for å gjøre dine online aktiviteter mer private og sikrere, og tilbyr en akseptabel, men gjennomsnittlig nedlastingshastighet. Imidlertid er det testene mine når jeg prøvde å koble til strømmetjenester veldig dårlig. Hvis dette er viktig for deg, kan jeg ikke anbefale Avast SecureLine.

Pris : 4 stjerner. Avasts prisstruktur er litt mer sammensatt enn andre VPN-er. Hvis du trenger en VPN på flere enheter, er Avast midt i området. Hvis du bare trenger det på en mobilenhet, er det relativt billig.

Brukervennlighet : 5 stjerner. Avast SecureLine VPNs hovedgrensesnitt er en enkel av og på bryter, og enkel å bruke. Det er enkelt å velge en server på et annet sted, og det er enkelt å endre innstillinger.

Støtte : 4, 5 stjerner. Avast tilbyr en søkbar kunnskapsbase og brukerforum for SecureLine VPN.

Support kan kontaktes via et webskjema.

Noen korrekturlesere indikerte at teknisk support bare kunne kontaktes via telefon, og at det ble belastet en ekstra avgift. Det ser ikke lenger ut til å være tilfelle, i hvert fall i Australia.

Alternativer til Avast VPN

ExpressVPN (Windows, Mac, Android, iOS, Linux, router, fra $ 12, 95 / måned) er en rask og sikker VPN som kombinerer kraft med brukervennlighet og har en god track record med tilgang til Netflix. Et enkelt abonnement dekker alle enhetene dine. Det er ikke billig, men er en av de beste VPN-ene som er tilgjengelige. Les vår komplette ExpressVPN-anmeldelse for mer.

NordVPN (Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Firefox-utvidelse, Chrome-utvidelse, Android TV, fra $ 11, 95 / måned) er en annen utmerket VPN-løsning som bruker et kartbasert grensesnitt når du kobler til servere. Les hele vår NordVPN-anmeldelse for mer.

Astrill VPN (Windows, Mac, Android, iOS, Linux, router, fra $ 15, 90 / måned) er en enkel å konfigurere VPN-løsning med rimelig hurtighet. Les vår grundige Astrill VPN-anmeldelse for mer.

Konklusjon

Avast-merket er velkjent på grunn av selskapets populære antivirusprogramvare. Hvis du allerede bruker Avast-produkter, er SecureLine VPN ikke et dårlig valg. Avhengig av enhetene du trenger for å kjøre den, vil den koste mellom $ 20 og $ 80 i året, og tilbyr akseptabelt privatliv og sikkerhet mens du surfer på nettet.

Men hvis det er viktig å få tilgang til streamingmedier, velger du en annen tjeneste. Jeg anbefaler at du bruker gratis prøveversjon for å evaluere om den tilfredsstiller dine behov. Og husk at noen andre VPN-er tilbyr ekstra sikkerhetsfunksjoner og større pålitelighet når du kobler til strømmetjenester.

Få Avast VPN

0/5 (0 Anmeldelser)

© Copyright 2022 | computer06.com